Referentna kamatna stopa 12 posto

Bez autora
Jun 09 2011

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici odlučio je da referentnu kamatnu stopu smanji za 50 baznih poena, na nivo od 12 odsto. Izvršni odbor NBS je ocenio da je najviši nivo inflacije iza nas i da će inflacija u narednom periodu opadati.Opadanje inflacije će u najvećoj meri biti rezultat slabljenja troškovnih pritisaka na rast cena hrane u slučaju uobičajeno dobre poljoprivredne sezone, kao i niske agregatne tražnje i preduzetih mera monetarne politike.

Referentna kamatna stopa 12 postoIzvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici odlučio je da referentnu kamatnu stopu smanji za 50 baznih poena, na nivo od 12 odsto.

Izvršni odbor NBS je ocenio da je najviši nivo inflacije iza nas i da će inflacija u narednom periodu opadati. Opadanje inflacije će u najvećoj meri biti rezultat slabljenja troškovnih pritisaka na rast cena hrane u slučaju uobičajeno dobre poljoprivredne sezone, kao i niske agregatne tražnje i preduzetih mera monetarne politike.

Izvršni Odbor NBS je procenio da je smanjenje referentne kamatne stope neophodno kako bi se inflacija na srednji rok stabilizovala oko cilja.

Naredna sednica Izvršnog odbora NBS zakazane je za 7. jul 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik